menu
Word Lid
Boek Tom Van Grieken nu beschikbaar in Beernemse bibliotheek

Een tijdje geleden voerden we actie tegen een verdoken vorm van censuur. We stelden namelijk vast dat zowaar elke politieke partij een platform kreeg in onze Beernemse bibliotheek, op het Vlaams Belang na. Als reactie op deze verdoken vorm van censuur hebben we onder andere 'En nu is het aan ons' en 'Toekomst in eigen handen' (Tom Van Grieken) gedoneerd aan onze bibliothecaris.

Na enig aandringen en na het verhogen van de druk kregen we volgende respons van de verantwoordelijke ambtenaar:

"Met ons beleid indachtig hebben we jullie schenking aandachtig bekeken en hebben we intussen al ‘En nu is het aan ons’ van Tom van Grieken ingevoerd in onze catalogus en in de bib ter beschikking gelegd. Ik kan u alvast ook al melden dat het momenteel uitgeleend is."

'En nu is het aan ONS' van onze voorzitter Tom Van Grieken is dus vanaf heden gratis te lenen in onze lokale bibliotheek!

Echter, het moge dan geen ware boekenverbranding zijn, deze verdoken vorm van censuur treft het merendeel van onze Vlaamse gemeentelijke bibliotheken. Boeken van Vlaamsgezinde, conservatieve auteurs worden bewust uit het aanbod geweerd. Als democratische volkspartij verzetten wij ons tegen elke vorm van censuur. Daarom laten wij onze stem horen. Want verzet werkt, verzet loont! 

Je kan de beschikbaarheid van 'En nu is het aan ons' van Tom Van Grieken controleren en het boek reserveren via onderstaande link: 

https://beernem.bibliotheek.be...

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF